October 31st, 2016

Het eerste elftal mocht afgelopen zondag afreizen naar Westdorpe voor de ontmoeting met RIA Westdorpe 1. André de Nooijer kon voor deze wedstrijd over een fitte selectie beschikken en moest dus keuzes maken in de selectie. Het elftal dat ook begon tegen Terneuzen trad ook vandaag aan voor de aftrap. Vandaag kon de Groe bij winst enigzins afstand doen van de onderste regionen en zich meer richting de middenmoot gaan begeven. Verlies zou betekenen dat de Groe weer terug naar de onderste regionen zou zakken, kortom alles aan gelegen voor de blauw-witten om met winst van het veld te stappen.

Op een goede grasmat werd er om half drie afgetrapt. Het was Groede die flink druk probeerde te zetten op de verdediging van RIA westdorpe. RIA wist hier vrij aardig onderuit te voetballen en probeerde met de lange bal het doel van Groede te bestoken. Toch waren de beste kansen in het eerste kwartier voor de Groe. Gebrek aan effectiviteit weer hield het scorebord ervan om van zijn brilstand af te komen. Na 20 minuten spelen mocht dan de verwachtte 0 – 1 opgetekend worden, na een aanval uit het boekje was Bart het eindstation en die kon de bal keurig achter de doelman werken. Groede moest de voorsprong gaan uitbreiden om het wat meer comfortabler te maken, maar vergat dit te doen in de eerste helft. Het kreeg hier echter wel tot een paar maal toe de kans voor. Ruben Deij onder andere was een plaag aan de rechtse flank en bestookte het vijandelijke gebied met een aantal knappe voorzetten. RIA bleef gokken op de lange bal, maar zag ook dat de verdediging weinig toe liet, waardoor er met een minimale voorsprong gerust werd.

Na rust wist Groede al snel de wedstrijd te beslissen. Ditmaal mocht Bart aanleggen vanaf de 11 meter, nadat hij onregelmentair naar de grond gewerkt was. Bart faalde niet en verdubbelde de score. Daarna bleef Groede de ruimte achter de verdediging zoeken, maar werd een paar keer terug gefloten vanwege vermeende buitenspel situatie. In deze fase van de wedstrijd werd het wat onrustig bij Groeden en kreeg RIA het beter van het spel. Waar de onrust vandaan kwam is onbekend, gezien de Groe het spel aardig onder control leek te hebben. Toon van Parijs gaf Groede weer wat rust door de 0 – 3 tegen de touwen te werken, hij was het eindstation van een goede aanval via de rechtse flank. RIA bleef echter gebruik maken van de onrust bij Groede en kreeg hiervoor ook de beloning. Nadat een bal op de paal belandde wisten de rood-zwarten met een afstandsschot alsnog het net te vinden. RIA kreeg weer wat hoop, maar die werd de kop ingedrukt door Ruben Deij. Hij kwam na een goede actie plotsklaps vrij voor doel te staan, als een echte spits ronde hij bekwaam af en gooide de wedstrijd op slot.

Een degelijke overwinning van Groede, waarbij het in de tweede helft niet goed voetbalde. Uiteindelijk zijn het de drie punten die tellen en Groede dus voorlopig afstand mag nemen van de onderste plekken. Volgende week is het derby-tijd, want dan mogen we op bezoek bij de nummer 2 van de ranglijst namelijk buurman Oostburg.