October 25th, 2016

Afgelopen weekend mocht het eerste elftal het opnemen tegen het grote Terneuzen. In deze bekerwedstrijd wist Groede een prima partij op de mat te leggen en dwong zodoende strafschoppen af. In deze loterij was Terneuzen de gelukkige, want Ricky Maenhout schoot Groede naar een vrij weekend. Ditmaal het verslag van de wedstrijd in een ietwat andere vorm, want het verslag komt deze keer van Harry Brouns een v.v. Terneuzen supporter. Eens een andere kijk op de wedstrijd, met wellicht een minder blauwe bril. De verslagschrijver heeft ook redelijk veel foto’s gemaakt van de wedstrijd die via de volgende link te vinden zijn; http://www.vvterneuzen.nl/teams/senioren/terneuzen1/foto/?id=810&page=1

Op zondag 23 oktober 2016 speelde het 1e team van vv Groede hun bekerwedstrijd tegen vv Terneuzen 1. Deze ploeg speelt in de 3de klasse A van het zondagvoetbal. Deze wedstrijd was een duel in de 2de ronde van het bekertoernooi. De winnaar zou doorgaan, en de verliezer was uitgeschakeld. De scheidsrechter op deze zondag was dhr. Bos. vv Groede begon enorm fanatiek aan deze wedstrijd. Ze waren erg gemotiveerd. In de 7de minuut was er al een gele kaart voor Can Kiran van vv Terneuzen, wegens een overtreding op de keeper van vv Groede. In de beginfase waren beide ploegen gelijkwaardig aan elkaar. vv Groede voetbalde heel aardig in de aanval, tot de 16-meter lijn, en dan stokte het meestal. vv Terneuzen oogde iets sterker, maar wist ook niet echte kansen te creëren. In de 21e minuut een kans voor Can Kiran, maar dat was niet een makkelijke, en leverde uiteindelijk niets op. 1 Minuut later een schot van Shurandall van Uijtrecht, dat naast ging. Weer 1 minuut later speelde Ricky Maenhout van vv Groede zich goed vrij op links en gaf een mooie voorzet, maar er was niemand van vv Groede in het 16-metergebied om daar van te profiteren. In de 36e minuut een mooi schot van de uitblinker bij vv Groede, Bart van den Hemel. In de 40e minuut wéér een goede kans voor deze Bart. Hij kwam goed vrij en had een grote kans op de 1-0, maar hij miste en schoot naast!! In deze periode van de wedstrijd had vv Groede weer het betere van het spel. vv Terneuzen leverde toen veel foute passes af.

Na de thee was er in de 53e minuut een wissel aan de kant van vv Terneuzen: Shurandall er uit, en Douwe de Kok er in. Iets later liep Marc Michielsen van vv Terneuzen tegen een gele kaart aan, wegens een overtreding op een tegenstander. De wedstrijd was toen van een niet al te best niveau. De keeper van vv Terneuzen, Sjoerd de Graaf, verrichtte in de 60e minuut een mooie redding. In diezelfde minuut had vv Terneuzen recht op een strafschop. Can Kiran werd in het 16-metergebied ruw omver gelopen door 2 tegenstanders, maar de scheidsrechter liet doorspelen. 1 Minuut later was er een goede kans voor wederom Bart van den Hemel, maar de keeper van vv Terneuzen, Sjoerd de Graaf, verrichtte weer een fantastische redding. Het bleef nog steeds 0-0. In de 63e minuut een wissel aan de kant van vv Terneuzen: Inid Preganlija er uit, en Jasper van den Ouden er in. vv Groede bleef heel goed bij, en toonde veel inzet. In de 66e minuut was er geel voor Quincy Poortvliet, wegens het neerhalen van een tegenstander. 2 Minuten later miste aan de kant van vv Groede Bart van den Hemel, vrij voor de keeper van vv Terneuzen, een open kans. Hij raakte de paal! Daar kwam vv Terneuzen goed weg. En zoals je vaak ziet, gebeurde het nu ook: uit de tegenaanval scoorde Marc Verwei voor vv Terneuzen de 0-1! In de 71e minuut scoorde Marc weer, maar deze treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. De wedstrijd werd daarna iets ruwer. vv Groede viel iets terug. Men had veel energie in de wedstrijd gestoken. vv Terneuzen werd ook duidelijk iets sterker. In de 80e minuut nog een goede kans voor Marc Verwei om de 0-2 aan te tekenen, maar de keeper van vv Groede, R. Verkruijsse, gooide roet in het eten. Toch gebeurde het wonder nog, waar de hele ploeg van vv Groede op had gehoopt: in de 86e minuut scoorde, wie anders, Bart van den Hemel, uit een vrije trap, de 1-1. Heel de ploeg van vv Groede ontplofte zowat!! vv Terneuzen kwam nog even in de verdrukking, maar in de slotminuut kregen de mannen uit Terneuzen nog een goede kans. Ze mochten een vrije trap nemen op 6 meter afstand van het doel van vv Groede!! Maar in plaats van de bal breed te spelen naar een vrije speler, werd die vrije trap een complete mislukking. Een speler van vv Terneuzen speelde de bal naar een speler naast hem, maar die reageerde niet snel, en zo kon vv Groede de bal wegwerken!!

De tijd zat erop. Er zou geen verlenging zijn, maar meteen strafschoppen, om en om. De serie 11-meters gingen gelijk op tot 4-4. Toen miste Ricky Maenhout de 5de penalty, en kon Jeffrey Buize, via een rake elfmeter, de wedstrijd beslissen in het voordeel van vv Terneuzen!!! Het was geen geweldige wedstrijd, maar de spanning vergoedde veel!!!

Harry Brouns