October 20th, 2016

Zondag 16 oktober mocht het eerste elftal het opnemen tegen Sluiskil 1. Beide ploegen hebben nog niet al te veel punten bij elkaar gesprokkeld en snakten weer eens naar een overwinning. Sluiskli 1 wist vorige week knap gelijk te spelen tegen Hontenisse, waardoor Groede gewaarschuwd was. André de Nooijer kon voor deze wedstrijd over een nagenoeg fitte selectie beschikken. Kika Menu was weer terug van een blessure en nam zijn vertrouwde positie weer terug in achterin.

Voor de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden voor de overleden Cor van Belois, opa van Nick van Belois. Cor is jarenlang een zeer verdienstelijk lid en later bestuurslid geweest voor de voetbal vereniging en was in zijn laatste jaren een steevaste supporter van de Groe bij de thuiswedstrijden. Na deze indrukwekkende minuut stilte kon er begonnen worden aan de wedstrijd. Het was Sluiskil die de wedstrijd mocht aftrappen en Groede probeerde gelijk hoog druk te zetten. Dit lukte vrij aardig en kon Sluiskil op eigen helft terug drukken. De eerste kleine kansen onstonden door goed spel op de flanken, maar de voorzet was vaak niet nauwkeurig. Toch kreeg Groede loon naar werken na een kleine 20 minuten spelen. Bart van den Hemel lobte de bal over de verdediging en vond de diepgaande Edwin Brand. Deze nam de bal prachtig mee en faalde oog in oog met de keeper niet. Een zeer welkome voorsprong van Groede dat nu moest waken voor de tegenstoot van Sluiskil. Deze tegenstoot bleef echter ietwat achterwege waardoor Groede het heft weer in eigen handen kon nemen. Bart kwam met de bal gevaarlijk het starfschop gebied in en werd onregelmentair naar de grond gewerkt, strafschop. Vanaf 11 meter verdubbelde Bart de voorsprong en gaf Groede een confortable voorsprong. Nog voor rust kreeg Sluiskil enkele kleine kansjes om terug te komen in de wedstrijd, maar de defensie van Groede hield stevig stand.

Na rust veranderde het spelbeeld weinig, Groede viel aan en Sluiskil probeerde op de counter eruit te komen. Ilyas Yavuz bracht voor de Groe de 3 – 0 op het scorebord, één van de kleinere spelers op het veld wist met een geplaatste kopbal de keeper van Sluiskil te verschalken. Bart besliste uiteindelijk, na een afgeslagen bal, met een prima schot de eindstand op 4 – 0. Een overwinning waar weinig aan op te merken viel. Groede speelde volwassen en wist goed tussen de linies de ruimtes te vinden. Met de terugkeer van Kika werd er weer wat rust gebracht in de verdediging van de Groe en werd knap de nul gehouden. Door deze overwinning neemt Groede een kleine afstand van de onderste plaatsen en schuift op naar de bovenste plek in het rechtse rijtje.

Volgende week mag Groede de competitie even uit het hoofd zetten en mag het zich focussen op de bekerwedstrijd tegen derde klasser Terneuzen. Een prachtig affiche voor Groede, dat natuurlijk hoopt op een stunt. Zoals we vorig jaar wel gezien hebben kan alles gebeuren, dus waarom dit keer ook niet?