October 14th, 2016

Zondag 09 oktober 2016 mocht Groede 1 het opnemen tegen Patrijzen. De ploeg uit ‘s Heerenhoek had vorige week een nederlaag moeten slikken tegen Biervliet en waren er opgebrand om die nederlaag goed te maken tegen Groede. De Groe aan de andere kant wilde graag vechten voor 1 of meer puntjes om zo uit de onderste regionen weg te blijven. Trainer André de Nooijer moest het wel doen zonder centrale verdediger Kika Menue, hij viel met een lies blessure vrijdag op de training uit. De stabiele verdediging werd hierdoor enigzins ontwricht, maar Freek Knetsch was gelukkig hersteld van een schouder blessure waardoor hij de verdediging weer kon versterken.

Om half drie werd er afgetrapt op het tweede veld van Patrijzen. Voor zowel spelers als toeschouwers nog een redelijke beklimming om daar te komen, aangezien de gemeente van d’n overkant voor het gemak wat bomen had omgezaagd en neergelegd op de doorgang naar het tweede veld. Afijn, nam niet weg dat de wedstrijd wel gewoon kon beginnen om half drie. Het bleek al snel dat Groede moeite had met het wegvallen van Kika en moest zoeken naar de juiste formatie. Patrijzen wist hier slim gebruik van te maken en kon na twee minuten al scoren, gelukkig werd dit doelpunt (wonderbaarlijk genoeg) afgekeurd. Een meevaller voor Groede, maar een half uur later werd de Groe alsnog op achterstand geschoten.  Groede ging wel opzoek naar de gelijkmaker maar miste effectiviteit. Goede kansen kwamen er voor Bart en Toon van Parijs, maar zij zagen beide hun schoten over of naast gaan. Het was dankzij de goed keepende Ricky Verkruijsse dat Groede niet verder op achterstand kwam in de eerste helft, waardoor de rust in werd gegaan met een 1 – 0 achterstand.

Na rust ging Groede op zoek naar de gelijkmaker en kreeg wat kleine kansjes. Toch bleek de verdediging van Groede “zo lek als een mandje” te zijn, want Patrijzen wist er wederome en paar keer gevaarlijk uit te komen. Dit wisten de oranje-hemden na tien minuten spelen ook in een doelpunt om te zetten, waardoor de 2 – 0 op het scorebord verscheen. Het was Toon van Parijs die met zijn eerste doelpunt van het seizoen de spanning weer terug bracht in de wedstrijd. Echter kon hier niet lang van worden genoten, want nog geen 5 minuten later wist Patrijzen al weer het net te vinden. Groede ging weer op zoek naar de aansluitingstreffer en wist deze te vinden via Bart van den Hemel. De hoop op een gelijkspel leek terug te zijn, maar Groede kon geen vuist maken. Arno was nog het dichtste bij de gelijkmaker, hij zag zijn kopbal over de doellijn verdwijnen voordat een verdediger hem weg schoot, maar de leidsman besloot hier anders over.

Na 90 minuten moest Groede teleurgesteld het veld verlaten. Als Groede gespeeld had zoals de wedstrijden hiervoor, had het zeker niet met lege handen naar huis gemoeten. Echter was dit niet het geval, want het spel leek in geen enkel opzicht op het spel van voorgaande weken. Volgende week weer een nieuwe kans tegen concurrent Sluiskil. Een zeer belangrijke wedstrijd, waarbij Groede alleen tevreden moet zijn met winst.