October 6th, 2016

Zondag 2 oktober mocht Groede 1 het opnemen op eigen veld tegen de koploper STEEN. André de Nooijer moest voor deze wedstrijd wat wijzigingen aanbrengen in zijn elftal, aangezien de blessure bank redelijk vol zat. Op die blessure bank hadden Freek Knetsch, Toon van Parijs en Wesley Steijaert (die wellicht voor de winterstop niet meer in actie zal komen) plaats genomen en michel Broeckaert zit nog steeds zijn schorsing uit. Arno van den Hemel en Kika Menue hadden wat kleine blessures maar konden toch van start. Aan deze start stond ook Ruud van Westen die de plaats van Toon van Parijs had ingenomen.

Groede had na de overwinning van vorige week op Clinge de smaak te pakken en wilde vandaag weer stunten tegen de koploper. STEEN daarentegen was er natuurlijk alles bij gebaat om de drie punten mee naar het oosten te nemen, om zo de leiding vast te houden. Kortom een lastige pot voor Groede.

Om half 3 werd er voor de aanvang van de partij gefloten. STEEN begon wat afwachtend aan de wedstrijd, waardoor Groede de ruimte kreeg om te voetballen. De eerste beste kans kwam dan ook al na 5 minuten voetballen voor Groede, maar de scherpe voorzet van Edwin Brand kon niet bekroond worden. Vervolgens was het STEEN die het heft in handen nam en via de gevaarlijke aanvoerder de aanval zocht. De verdediging van Groede begon wat te kraken, maar leek goed stand te houden. Tot aan de 20ste minuut, toen wist STEEN in een tijdsbestek van 15 minuten het verschil te maken. Een afgeslagen voorzet werd met een droge knal door de vrijstaande aanvoerder tegen de touwen gewerkt, vervolgens werd een fout in de verdiging genadig afgestraft en werd de score op 0 – 2 gezet. Niet veel later kreeg Groede een vrije-trap-tegen rond de zestien, de positie van de muur zag er niet goed uit waar wederom de aanvoerder van STEEN wel raad mee wist. Tussen de doelpunten door kreeg Groede nog behoorlijk grote kansen, maar een goede doelman en een slecht vizier stonden in de weg voor een doelpunt. Het doek leek dan ook al gevallen te zijn voor Groede na de 0 – 3, maar het bleef vechten voor wat het waard was. En dit werd voor rust nog beloond, Ricky Maenhout werd vast gehouden in het zestien meter gebied en de goede leidende scheidsrechter wees resoluut naar de stip. Bart nam plaats achter de bal en gaf Groede weer een stukje hoop door de penalty te verzilveren.

Na rust ging Groede op zoek naar de aansluitingstreffer. Die werd uiteindelijk ook gevonden door Ilyas Yavuz, hij wist in een rare scrimmage de bal uiteindelijk nog tegen de touwen te werken. Het geloof was terug bij Groede en de hoop op een stuntje was groeiende. Die hoop werd echter in de 75ste minuut de kop ingedrukt door STEEN, want zij wisten vanuit een corner de 2 – 4 binnen te koppen en gooide hiermee ook de wedstrijd op slot. Resterende deel van de wedstrijd wilde Groede wel, maar was het niet meer bij machte om STEEN pijn te doen.

Na de wedstrijd bleek STEEN ook nog energie over te hebben voor een goede derde helft en dat werd dan ook gezamenlijk goed gevierd, waarbij Groede het onderspit zelfs moest delven. Uiteraard werd er ook weer een slinger aan het rad gegeven met als gastheren; de Trainer van STEEN, de aanvoerder van STEEN (die overigens een eigen wikipedia pagina heeft) en niemand minder dan buitenspeler van STEEN Robin Mariman. Dank voor de bijdrage en we kijken al uit naar de wedstrijd op het sportpark van de Strijd Trouw Eerlijk En Nobel –club.

Een mooie voetbalmiddag, waarbij Groede wel puntloos bleef. Als Groede effectiever was geweest had het wellicht meer weerstand kunnen bieden, maar vandaag was de koploper gewoonweg een stukje beter dan de Groe. Volgende week wacht Patrijzen en mag Groede daar gaan strijden om de drie punten.