September 14th, 2016

Op zondag 11 september mocht het tweede aantreden tegen Corn Boys 2. Een wedstrijd waar met enige nieuwsgierigheid naar werd uitgekeken omdat beide teams deze club met jongens treft in de competitie. De bekerwedstrijd twee weken eerder tegen Zeelandia Middelburg eindigde in een 2-2 gelijkspel. Er werd in die wedstrijd duidelijk dat er hier en daar nog wat aan de looplijnen konden worden gewerkt en dat sommige jongens ook nog wat onwennig waren op verschillende posities. Op de training voor de wedstrijd werd alles nog eens doorgenomen wat er beter zou kunnen. Het beperken van lange ballen en korte balcontacten wat zo’n beetje neerkwam op het spel van Barcelona maar dan in de reserve 6e klasse A.

Zaterdag voor de wedstrijd overstroomde de App van de aanvoerders want in welke opstelling moest er gestart worden? Wie geven we rust en sparen we voor de competitie en welke spelers van het eerste sluiten aan? Allemaal vragen die zondagochtend om 9.45u. waren beantwoord. Freek Knetsch sluit aan bij het tweede elftal en per week wordt bekeken wie van het eerste elftal er met de wedstrijden van het tweede meegaat.

De volgende spelers hadden hun tas gepakt en stonden de eerste helft ook in deze opstelling: Jeffrey Deij, Roel van Oirschot, Freek Knetsch, Wrezj Ohanian, Marco Vink, Jan Elfrink, Jelko Sweegers, Kaj Zwerver, Robert Vink, Rob Faas. Imre Hubregtsen was de trainer en leider Gerjan de Hullu. Vedat Gezici, Ilyas Celik, Kevin Traas, Leonard Paridaen, Marco Vink namzen plaats op de bank. De supporters van het derde elftal waren Pim Jacobse en nieuw lid Ferdi Giesselaar ( de vriend van Nathalie Brand) ook was er meteen een blessuregeval te melden in de vorm van Ruben Goethals die na een avondje stappen in Djee wel ff dacht over een slootje te springen. De opstelling was een hersenspinsel van de trainer van het derde Hubo die de avond ervoor met het nodige peinzen de eerstgenoemde elf het veld instuurde.

Groede 2 mocht aftrappen en al gauw werd er door de nieuwe blauw witte equipe gespeeld op balbezit. Het was ook  te warm om veel meters te maken en met de ruimte die Corn Boys voor ons open liet, konden we wel wat. Na een twintig minuten spelen werd de score geopend door Freek die na een weggewerkte corner de bal op de stropdas kreeg van een middenvelder. Freek is allrounder maar het was toch weer even wennen voor de laatste man om ook af te werken. Het eerste schot werd dan ook goed gepareerd door de goalie van Corn Boys 2 ( die achteraf een gelegenheidskeeper bleek te zijn). Het tweede schot ging er wel in. Zo wist Freek deze middag nog op twee fabuleuze momenten te scoren. Het derde doelpunt zeilde mooi naar de buitenste paal maar raakte wel de binnenkant van de paal een beauty van een goal. De score was bij rust 2-0 en al snel werd ook gescoord in de tweede helft. Het devies minder lopen met de bal en meer het balletje rond laten gaan. Dat deden we zodat iedereen het geval had een lekker potje te hebben gevoetbald.

In de tweede helft was het tijd voor vers bloed. Vedat en Ilyas kwamen in de spits en Leonard kwam in de plaats van Kaj. Waardoor we eigenlijk alleen maar gevaarlijker werden. Door doelpunten van Leonard, Vedat en Kaj Zwerver werd uiteindelijke vrij eenvoudig gewonnen van Corn Boys 2. Dit betekent een nieuw historisch moment voor VV Groede want nog nooit heeft het tweede meegedaan aan de beker en nog nooit is het dus een ronde verder gekomen.  Volgende week 18 september start de competitie. Beide ploegen spelen uit. Het tweede speelt tegen Aardenburg 2 terwijl het derde afreist naar Westdorpe 3. Op 25 september is het SuperSunday dan spelen alle drie de ploegen thuis!

Uw Reporter