September 14th, 2016

Afgelopen zondag wist het eerste elftal van Groede het eerste punt van het seizoen binnen te slepen. Op eigen bodem werd Luctor’88 op gelijke hoogte gehouden en moesten de punten aan het einde van de partij gedeeld worden.

Zondag 11 september stond de tweede wedstrijd op het programma en de eerste thuiswedstrijd, tegenstander van die dag; Luctor’88. Een vrij, al dan niet, geheel onbekende ploeg voor Groede. Rude Stats schreef er zelfs een blog over dat in competitie verband Groede en Luctor’88 elkaar nog nooit ontmoet hadden. Kortom er was weinig bekend over deze ploeg uit Heinkenszand, dus legde trainer André de Nooijer (zoals eigenlijk elke wedstrijd) de focus op de eigen ploeg. Er werd weinig aan het elftal gesleuteld ten opzichte van vorige week, enige verandering was dat Ruben Deij in de basis begon op de rechtsback positie.

Om half drie floot de leidsman van dienst voor het begin van de wedstrijd. Groede liet Luctor het spel maken en was zelf aftastend in het eerste kwartier. Met name het middenveld had moeite om de organisatie op orde te krijgen, hierdoor werden de ruimtes groot en kreeg de verdediging meer druk te verwerken. Toch bleven de kansen van Luctor beperkt tot enkele speldenprikjes. De beste kans in het eerste  kwartier kwam voor Groede, na een goeie voorzet had Ilyas Yavuz de bal vrij om in te koppen maar zag zijn inzet recht op de keeper gaan. Na twintig minuten spelen moest Wouter Lakerveld aan de noodrem trekken buiten het zestien meter gebied, met een vrije trap tot gevolg. De middenveld van Luctor nam plaats achter de bal en trapte deze hard en geplaatst tegen de touwen aan en liet Ricky Verkruijsse kansloos. Groede stond dus op achterstand en moest op zoek gaan naar de gelijkmaker. Die gelijkmaker leek er ook te komen nadat Wesley Steijaert een bal goed wist te onderscheppen in de verdediging van Luctor, hij sprinte richting het doel maar werd in zijn actie neergehaald. Een strafschop leek het logische gevolg, maar de leidsman zag dit anders en wuifde de overtreding weg. Merkwaardige beslissing, maar daar moest Groede het wel mee doen. Die zelfde Steijaert kreeg overigens een herkansing om de gelijkmaker op het bord te zetten. Ilyas Yavuz trok goed op langs de linkse flank en gaf een scherpe voorzet, Steijaert kon zijn voet hier tegen krijgen maar ook hij zag zijn inzet recht op de doelman afgaan.

Na de rust begon Groede beter te voetballen, het kreeg meer grip op het middenveld en wist de spitsen beter te bereiken. Verdedigend stond Groede goed opgesteld en in combinatie met een goed keepende Ricky Verkruijsse konden de aanvallen van Luctor onschadelijk worden gemaakt. Neemt niet weg dat Luctor wel de mogelijkheden kreeg om de voorsprong te verdubbelen. Groede daarentegen kreeg ook mogelijkheden onder meer via Toon van Parijs en Bart van den Hemel, deze laatste zag zijn inzet op de paal belanden. De verdiende gelijkmaker kwam er alsnog in de 75ste minuut. Ruud van Westen, ondertussen al bekend als super-sub, liep goed door op een diep gestoken bal. Hij won het fysieke gevecht van de verdediger van Luctor en kwam vervolgens oog in oog met de doelman te staan. Ruud bewaarde het overzicht en in plaats van zelf te schieten legde hij de bal keurig opzij voor de inkomende Arno van den Hemel. Deze had zijn voet er maar tegen te zetten om zo de gelijkmaker op het scorebord te krijgen. Een verdiende gelijkmaker, dat achteraf ook het laatste doelpunt van de wedstrijd betekende. Groede kreeg nog een paar goeie kansen via onder meer Edwin Brand op de 2 – 1, maar mocht aan de andere kant ook blij zijn dat het geen strafschop tegen kreeg na een lichte overtreding van Michel Broeckaert in het eigen starfschop gebied.

Beide ploegen konden leven met deze puntendeling. Groede mag zich nu gaan opmaken voor de belagnrijke wedstrijd tegen Biervliet.