August 16th, 2016

Afgelopen zondag stond Groede 1 in de finale van de Verhaege Lemahiue cup, tegenstander in dit duel was Breskens 1. Breskens had echter een veredeld elftal afgestuurd met een mix van eerste en tweede elftal spelers. De wedstrijd werd gespeeld op sportpark de Molenkreek in Schoondijke, tevens de organiserende vereniging van dit toernooi. André de Nooijer kon in deze oefenmatch vanwege vakantie of werkzaamheden niet beschikken over Wesley Steijaert, Freek Knetsch, Ibrahim Ucar, Jan-Willem de Rooij en Toon van Parijs.

Om half 3 werd er onder een felle zon afgetrapt voor deze finale. Waar Groede in de voorgaande twee oefenduels fel uit de startblokken kwam, was het nu wat rustiger in het begin. Via het centrale duo Wouter en Kika werd de opbouw gezocht. Breskens stond echter goed gepostioneerd, waardoor de bal vaak weer terug gespeeld moest worden. Toch kreeg Groede een uitgelezen kans om op voorsprong te komen in de eerste helft uit een strafschop, maar Bart wist niet te scoren vanaf elf meter.  Het leek wel alsof Groede last had van finale-spanning of dat het nog zware benen had van de vorige wedstrijden, want het was geen schim van de wedstrijd tegen Oostburg. Typerend hiervoor was ook de wijze waarop Breskens in de eerste helft op voorsprong kwam. Een onschuldige bal achterin werd te zacht en verkeerd terug gekopt richting Ricky Verkruijsse. Deze knullige bal kon worden opgepikt door de aanvallers van Breskens die makkelijk de scoren konden openen. In het resterende deel van de eerste helft, probeerde Groede wel de aansluiting te vinden maar kreeg de bal niet tegen de touwen gewerkt.

In de tweede helft kwam er een feller Groede uit de kleedkamers. Via de flanken werd er gezocht naar de gelijkmaker, maar het net kon maar niet gevonden worden. Wederom wist Breskens aan de andere kant wel het net te vinden, waardoor de achterstand naar 2 doelpunten werd getild. Gelukkig was er nog tijd genoeg om dit te herstellen, maar dan moest er wel gescoord worden. Bart kreeg hier wederom een uitgelezen kans voor, maar zag ook zijn tweede poging vanaf 11 meter gekeerd worden. Toch kon Groede de aansluitingstreffer maken, Ricky Maenhout gaf een goede voorzet en Arno van den Hemel kon de bal vrij inkoppen. Nu moest er met man en macht gezocht worden naar de gelijkmaker. Het spel van Groede was nog geen eens zo slecht in deze tweede helft en kreeg voldoende kansen op de gelijkmaker. Echter een slecht vizier van de spitsen, plus een goed keepende Mike Bron van Breskens hielden Groede van het scoren af. De scheidsrechter blies na 90 minuten voor het einde, waardoor de Bressiaanders zich tot winnaar van het toernooi mochten kronen waarvoor vanaf deze kant nogmaals de felicitaties.

Groede zal zich de komende week weer moeten oplappen, want aanstaande zaterdag wacht alweer de eerste bekerwedstrijd.