August 13th, 2016

Na de winst op Aardenburg van afgelopen dinsdag, werd vrijdagavond buurman Oostburg verslagen.  Door deze twee overwinningen heeft Groede 1 zich geplaatst voor de finale van de Verhaege Lemahieu cup. In Oostburg legde Groede in de eerste helft al de basis voor de overwinning. Na tien minuten wist Michel Broeckaert al raak te koppen na een goede vrije trap van Ricky Maenhout. Niet veel later was het die zelfde Ricky Maenhout die goed werd diep gestoken en oog in oog met de keeper niet faalde. Nog voor rust werd Bart van den Hemel onregelmentair ten gronde gewerkt in het zestien meter gebied, hij zelf nam plaatst achter de bal en bracht de score naar 0 – 3.

Na rust kwam het spel meer in evenwicht en moest Groede waken voor de uitvallen van Oostburg. Kika en Wouter hielden de verdediging echter goed overeind, waardoor de kansen van Oostburg beperkt bleven tot afstandschoten. Halverwege de tweede helft werd ook nog de 0 – 4 op het scorebord gebracht door Jan Willem de Rooij. Na een goede actie van Bart wist hij de vrij staande Jan-Willem te bereiken die de bal makkelijk kon binnen tikken. Achterin werd er niks meer weggegeven, waardoor de eindstand beslist werd op 0 -4.

Een mooie overwinning die goed gevierd werd. Morgen mag Groede zich opmaken voor de finale waarbij het de andere buurman Breskens als tegenstander zal treffen. De wedstrijd wordt gespeeld in Schoondijke en zal om 14.30 uur beginnen.