August 2nd, 2016

Groede 1 zal dit jaar voor de bekercompetitie ‘maar’ moeten opnemen tegen twee clubs, de Groe is namelijk ingedeeld in een poule van 3 ploegen. De overige twee ploegen zijn Yerseke 1 en Veere 1. Op 20 augustus om 14.30 uur mag Groede de eerste poulewedstrijd spelen in en tegen Veere 1. Veere was in de jaren negentig één van de hoogst spelende clubs in zeeland en wist in 1997 zelfs nog in de Hoofdklasse A uit te komen. Afgelopen seizoen degradeerden zij uit de derde klasse en zullen nu uitkomen in de zaterdag vierde klasse A.

Een week later op 27 augustus ontvangt Groede de vissersmannen uit Yerseke op bezoek. Yerseke greep vorig jaar op 1 punt naast het kampioenschap in de derde klasse A, ook via de nacompetitie wist het niet te promoveren. Hierdoor zullen zij dit seizoen wederom uitkomen in de derde klasse A op zaterdag.

De nummers 1 uit de poule bekeren verder naar de volgende ronde.