May 3rd, 2016

Afgelopen zondag wist Groede 1 weliswaar te winnen van VIVOO, maar na afloop was het toch teleurstelling dat heerste binnen de selectie. Sluis wist namelijk geen enkel punt te halen tegen Lepelstraatse Boys, waardoor het gat op 4 punten blijft.

Zondag 01 mei mocht de Groe wederom afreizen naar Brabant, waar het vorige week pas af moest slaan bij de Wouwse Plantage mocht het nu al bij Huijbergen de A58 verlaten. De uitwedstrijd tegen VIVOO was wederom een belangrijke pot die gewonnen moest worden wilde de Groe mee blijven doen in de titelstrijd. De hoop hierbji was natuurlijk ook dat Sluis één of meer punten van Lepelstraatse Boys zou kunnen afpakken, zodat Groede de strijd om het kampioenschap weer in eigen handen zou krijgen. Voorwaarde hiervoor was natuurlijk dat Groede wel moest winnen op Huijbergen. André de Nooijer kon weer beschikken over Ricky Verkruijsse die terug komt van blessure, maar kon geen beroep doen op Wesley Hoogstad en Enrique van Opdurp. Freek Knetsch kwam hierdoor als voorstopper te spelen. André en Bram stuurden hun manschappen met maar 1 doelstelling de wei in, winnend van het veld af stappen!

Aan de aftrap stond naar verluidt een gehavend VIVOO dat onder meer zijn topscoorder moest missen. Groede stond echter wel compleet en probeerde dan ook gelijk om vroeg druk te geven en zodoende de wedstrijd vroeg open te breken. Hiervoor kreeg het gelijk wel een aantal kansen, de afrondingen was echter niet scherp genoeg. Na tien minuten zakte Groede weer wat in en was het VIVOO dat aan voetballen toe kwam. Enkele misverstanden en onrustige momenten veroorzaakte verwarring achterin bij Groede, maar leidde gelukkig niet tot een tegentreffer. Ondanks dat Groede geen goed spel vertoonde in de eerste helft kreeg het wel genoeg kansen om de score te openen. Zowel Bart van den Hemel als Wesley Steijaert kwamen oog in oog met de keeper maar wisten niet raak te schieten. Het duurde tot aan de 40ste minuut voordat de brilstand verdween, maar Groede had hiervoor wel de hulp nodig van een VIVOO speler. Een strakke voorzet van Bart op de inlopende Ilyas Yavuz werd ongelukkig in het doel gelopen door een VIVOO-blauw hemd.

Na de rust kwam er een scherper Groede uit de kleedkamer. De bal werd beter rond gespeeld en de onrust achterin was verdwenen. Na een klein uur spelen werd Edwin Brand diep gestoken en werd onregelmentair tegen de grond gewerkt. Bart nam plaats achter de bal en verdubbelde de score. Na 70 minuten spelen besloot de leidsman van dienst om de wedstrijd tijdelijk stil te leggen. Aanleiding hiervoor was de supporters afdeling van VIVOO die herhaaldelijk commentaar had op de leiding. Een begrijpelijke beslissing van de scheidsrechter die all recht had hiervoor gezien het nutteloze commentaar dat herhaaldelijk ten ore werd gebracht door de zogegezegde supporters van VIVOO. Wellicht dat die supporters nog eens de betekenis van hun club moeten opzoeken, maar het leek er niet echt op dat voor hen ook geld “Voetbal Is Voor Ons Ontspanning”.

Na de 5 minuten afkoelingsperiode werd de wedstrijd vervolgd en wist Bart van den Hemel nog één maal het net te vinden en de eindstand te beslissen op 3 – 0. Nick van Belois die een goede invalbeurt maakte had ook nog een doelpunt op zijn pantoffel liggen, maar zijn nieuwe CR7 schoenen waren nog niet warm gelopen blijkbaar. Ibrahim Ucar maakte ook een goede invalbeurt en ook hij kreeg kans om te scoren, maar zag zijn venijnig schot net langs de paal scheren.

Na het laatste fluitsignaal werd er gelijk gekeken naar Sjaak van der Hooft die live in verbinding stond met Sluis. Zijn glimlach tijdens de wedstrijd was nu verdwenen aangezien Lepelstraatse Boys in de laatste minuten de winnende treffer nog had gescoord.

Groede 1 doet zijn plicht door de drie punten terug mee naar Zeeuws-Vlaanderen te nemen, maar spijtig genoeg werden er ook weer vanuit Sluis 3 punten mee naar Brabant genomen. Nu mag de Groe al zijn hoop vestigen op de RKVV Rimboe, mocht zij Lepelstraatse Boys van winst kunnen afhouden (en Groede aanstaande zondag wint) dan zal op maandag 16 mei de allesbeslissende wedstrijd gespeeld worden in Lepelstraat. Het zou een prachtig slot zijn van een enerverende competitie, ook al lijken de kansen klein op zo’n dergelijk competitie slot. Zoals André de Nooijer zegt “Wie niet in wonderen gelooft, zal ze ook nooit ontdekken”.

Van beroep zijnde positivist, Ruben Deij, vermelde overigens nog een ander tegelspreuk “Geloof in Wonderen, maar reken er niet op”.

Groede zal wederom eerst zelf moeten winnen zondag voordat het verder kan kijken. Dit zal moeten gebeuren tegen Moerstraten die op 8 mei afreizen naar de Groe.