April 11th, 2016

Afgelopen zondag had Groede bij de rust al met 4 – 0 moeten voor staan, maar verzuimde te scoren waardoor de brilstand bleef staan in de eerste helft. In de tweede helft kreeg Groede het benauwd na een 0 – 1 achterstand, maar mocht kon na 90 minuten met een 2 – 1 overwinning van het veld stappen.

Zondag 10 april 2016 mocht Groede 1 de oost-zeeuws vlamingen uit Lamswaarde ontvangen. Groede had alleen baat bij winst, om zo in het spoor te blijven van Lepelstraatse Boys. SDO’63 kon min of meer vrij uit voetballen aangezien het niet meer mee speelde voor de derde periode. In deze wedstrijd kon Groede nog steeds niet beschikken over de gebleseerde keeper Ricky en ook niet over rechtsback Jan Elfrink die met een kuit blessure had moeten afhaken op de training vrijdag. Yannick Thuijs kon weer aantreden na het herstel van een lichte hersenschudding. De dag voorafgaand aan deze wedstrijd is het eerste elftal er op uitgetrokken voor een heus “team-uitje”. In de Druunse Duinen werd er gemountainbiked om vervolgens SpareRibs te eten in de drie koningen. Het effect van dit team-event moest dan ook vandaag tegen SDO’63 terug te zien zijn.

De enkele Groede supporters die commentaar hadden op dit team-uitje, omdat men dacht dat de spelers zware benen zouden hebben, werden al snel de mond gesnoerd na het eerste fluitsignaal. Groede 1 ging flitsend van start en zocht aanval na aanval op. De bal werd goed rondgespeeld en via de flanken werd er geprobeerd het doel van SDO te belagen. Er werd hard gewerkt door de spelers in het veld en dat leverde ook aantrekkelijk voetbal op. Aan kansen ontbrak het in ieder geval niet, maar wel aan de afronding van de kansen. De scherpte voor de goal was niet optimaal, waardoor vele 100% kansen werden gedegradeerd tot hoekschop of doeltrap. SDO aan de andere kant gokte op de counter, maar stuitte hierbij constant op de goed stand houdende verdediging van Groede. Het was een klein “wonder” te noemen dat de rust werd gehaald met een brilstand, iets wat Groede zichzelf mocht aanrekenen.

Na de rust moest Groede op zoek gaan naar de openingstreffer, want als die lang zou uitblijven zou het nog een moeilijke middag worden. De openingstreffer kwam wel snel in de tweede helft, maar werd niet gemaakt door de blauw-witten. Het was SDO’63 die de score opende, de verdediging van Groede was even niet allert genoeg waarbij de spits van SDO aan de eerste paal de bal voor het inkoppen had. Een domper voor Groede dat hier zeker niet op had gerekend gezien het spelbeeld. Met deze tegenslag achter de rug, moest de Groe nu toch echt zijn kansen gaan afronden wilde het nog enigzins resultaat halen. Dit gebeurde tien minuten later dan ook door Wesley Steijaert, hij ontving een vlug genomen vrije trap in de zestien meter in zijn voeten, twijfelde geen moment en liet de keeper kansloos. Een opsteker voor de blauw-hemden dat nu nog 25 minuten had om ervoor te zorgen dat de drie punten in eigen huis bleven. En dat lukte Groede uiteindelijk ook, al dan niet vanwege een dubieuse beslissing. Bart van den Hemel werd diep gestoken en versnelde richting het doel. De verdediger van SDO’63 legde een sliding en stopte Bart op een vermeende onregelmentaire wijze, alhoewel niet alle Geel-Zwarten daar het mee eens waren. De leidsman wees resoluut naar de stip aangezien hij van mening was dat de sliding in het zestien meter gebied gemaakt was, ook hier waren niet alle Geel-Zwarten het mee eens overigens. Begrijpelijke frustratie aan de kant van Lamswaarde, maar de leidsman liet zich niet van zijn stuk brengen. Bart nam plaats achter de bal en schoot Groede naar de overwinning. In het resterende deel moest Groede de score verder uitbreiden, maar ontbrak het wederom aan scherpte voor de goal. De supporters van de Groe moesten de laatste minuut nog even de billen dicht knijpen bij een vrije trap van SDO, maar die leverde gelukkig geen gevaar op.

Groede boekt een moeizame overwinning, maar had met iets meer scherpte en effectiviteit hier met een grotere uitslag moeten winnen. Lepelstraatste Boys wist ook te winnen, waardoor het gat spijtig genoeg nog steeds even groot blijft.