April 6th, 2016

Afgelopen weekend wist Groede 1 vrij makkelijk te winnen van Hulsterloo 1. Op sportpark “de Kouter” werd het 1 – 4 en blijft Groede druk houden op koploper Lepelstraatse Boys.

Na de moeizame zege op Terhole 1 en de een kermisweekend waarin werd geoefend tegen Koewacht 1, mocht Groede zich zondag 03 april weer gaan opmaken om de competitie te vervolgen. De wedstrijd zou zich af gaan spelen uit bij Hulsterloo, waar Groede bijna nooit een makkelijke wedstrijd heeft gespeeld. De blauw-witte brigade was zich gedegen bewust van het feit dat er druk gehouden moest blijven worden op koploper Lepelstraatste Boys, winst was dus het enige waar men tevreden mee mocht zijn. André de Nooijer kon hiervoor niet beschikken over keeper Ricky Verkruijsse vanwege blessure en ook Wesley Hoogstad en Enrique van Opdorp waren niet beschikbaar. Sander Termote werd opgeroepen om zijn rentree te maken in het eerste elftal, maar zijn spelerspas kon niet optijd gevonden werden. Alhoewel de speurtocht grootst werd ingezet hievoor en Sander zelf met een passend idee kwam “Kan ik dan niet gewoon een dans-pasje doen”, moest hij tevergeefst thuis blijven.

Met een ietwat aangepaste opstelling, waarbij Freek Knetsch plaats had genomen onder de lat, begon Groede aan de wedstrijd. Op een redelijk hobbelig veld begon Groede fel aan de wedstrijd, het zette hoog druk op Hulsterloo en werd al vroeg gevaarlijk voor de goal. Nog geen 5 minuten na het eerste fluitsignaal was het Edwin Brand die Groede op voorsprong zette. Vanaf de middenlijn zag hij de keeper te ver voor zijn goal staan en lepelde de bal met een bekeken schot in het doel. Sommigen beweerde dat het een afgezwaaide voorzet was, maar die zullen wel geen kijk op voetbal hebben. Niet veel later was het Wesley Steijaert die de score verdubbelde. Met een zeer goede lichaamsbeweging draaide hij weg bij zijn tegenstander en wist de keeper te verschalken. Een zeer welkome voorsprong die even later nog groter werd gemaakt toen Wesley Steijaert onregelementair naar de grond werd gewerkt in het zestien meter gebied. Bart van den Hemel nam plaats achter en schoot de pingel feilloos binnen. Waar Groede het anders zo moeilijk heeft in Hulsterloo, zo makkelijk ging het vandaag.

Na de rust ging Groede op dezelfde voet verder. Sven Wisse werd in het veld gebracht en maakte een puike invalbeurt. Groede zocht veel aanvallen via de zijkant, waar Ilyas Yavuz hard aan het werken was om deze aanvallen succesvol uit te voeren. Ook Edwin Brand werkte deze middag hard o mde aanvallen in goede banen te leiden. Er werden veel kansen gecreeerd, maar spijtig genoeg ook gemist. Vele aanvallen werd ook niet in zijn gehel uitgevoerd, omdat ze vroegtijdig werden afgevlagd. Dit was mede te danken aan de vlagger van Hulsterloo, die wellicht betaald krijgt per vlagsignaal, hij wist namelijk vele malen Groede op één of andere manier te betrappen op buitenspelval of in ieder geval iets wat daar op moest lijken vanuit zijn perspectief. Toch wist Groede nog een vierde doelpunt te scoren aan het einde van de tweede helft. Wesley Steijaert stond aan het einde van een prachtige aanval en faalde niet. Hulsterloo wist nog iets terug te doen door de 1 – 4 te scoren, maar dat was er meer eentje voor de statistieken. Mooi feitje aan deze wedstrijd is dat Jeffrey Deij zijn officiele debuut heeft gemaakt voor Groede 1, hij verving twintig minuten voor tijd Freek Knetsch onder de lat.

Groede wist weer eens een goede partij op de mat te leggen en mag de drie punten bij schrijven en houdt zodoende druk op koploper Lepelstraatse Boys.  Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen SDO’63, waar Groede weer op scherp moet staan om de drie punten in eigen huis te houden.