March 18th, 2016

Na de spannende derby tegen Sluis werd de prognostiek redelijk door elkaar geschud. Nu  zijn we weer vier wedstrijden verder en is het tijd om de stand weer op te maken.

De eerste volgende wedstrijd was de teleurstellende wedstrijd uit naar NVS. Groede kwam niet verder dan een gelijkspel en moest de punten delen. Gelukkig gold dit niet voor de prognostiek, want maar liefst 5 prognostiekers wisten de volle pot te pakken. Bas Luteijn, Yannick Thuys, Robin de Muynck, Jolanda Steijaert en ’t Overleg pakten de volle pot. Bram Verkruijsse had de stand goed, maar niet de juiste letter en schreef 7 punten bij. 21 andere deelnemers mochten er 3 puntjes bij plakken. ’t Overleg steeg hierdoor naar de 2de plek, Jolanda en Yannick kwamen de top 15 binnen.

Vervolgens ging Groede op bezoek bij Grauw en wist daar met  3 – 0 te winnen. Dit wisten maar liefst 7 mensen goed te voorspellen, Bart van den Hemel, Sjaak van der Hooft, Leen Deij, Wouter Lakerveld, Ruben Deij, Imre Hubregtsen en Henk Fenijn waren de grote winnaars. Opvallend genoeg was dat Henk Fenijn hier ook bij zat, aangezien hij in deze wedstrijd zijn come-back weer had gemaakt. Trainer André de Nooijer gokte op twee paarden, en mocht hierdoor ‘maar’ 7 punten toevoegen. Bart van den Hemel en Imre Hubregsten verstevigen hiermee hun positie in de middenmoot, Wouter Lakerveld stoomde samen met Leen Deij hierdoor de top 10 binnen.

Een week later kreeg Groede achtmaal op bezoek en moest hierbij de punten met een 1 – 1 stand delen. Jurgen Brand, Patrick de Winde, Edwin Brand, Esther Molhoek, Erik Verlinde en Michel Tamarzians zagen hun punten totaal stijgen met 10 punten. Chantal Verkruijsse en Peter Deij hadden niet de juiste letter maar wel de juiste score en kregen 7 punten.  Patrick de Winde kwam hierdoor weer de top 10 binnen, Edwin en Jurgen Brand stijgden richting de top 20.

Vorige week stond Groede met lege handen in Vogelwaarde, na een 3 – 2 verlies partij. Dat Groede hier zou verliezen hadden er 17 wel voorspeld, maar dat dit met deze uitslag zou zijn had niemand zien aankomen. Jan Elfrink haalde hierbij opgelucht adem, want zijn koppositie blijft hierdoor behouden. De concurrentie zag hij de afgelopen vier wedstrijden wel erg dicht naderen, maar weet ze nog steeds met minimaal 6 punten van zich af te houden.