March 1st, 2016

Afgelopen weekend wist Groede een zeer grote stap te doen richting de tweede periode titel, door met 0 – 3 te winnen van Graauw. Officieel mag Groede deze prijs zich nog niet toe-eigenen, Achtmaal  maakt namelijk nog een kleine aanspraak op deze periode titel. Dan moeten de brabanders wel hun twee inhaal wedstrijden met in totaal 12 doelpunten verschil zien te winnen.

Zondag 28 februari reisde Groede af richting de bekende Boomwaai van de Graauw. Een uitwedstrijd, waarbij we eens in ons mooi Zeeuws-Vlaams landje konden blijven. Na de zepert van vorige week tegen NVS, waar Groede voornamelijk van zichzelf verloor (ook al was het gelijk), moest er vandaag iets goed gemaakt worden. Deze inhaal wedstrijd was voor Groede de laatste match in de tweede periode en bij winst zou er zoals gezegd een grote gooi gedaan worden richting die tweede periode titel. Dat het niet makkelijk zou worden, was voor Groede maar al te duidelijk. Graauw had in deze tweede periode een zeer sterke reeks neer gezet en resultaten uit het verleden laten zien dat Groede nooit makkelijke wedstrijden speelt op het brede veld van de Boomwaai.

Trainer André de Nooijer kon niet beschikken over de drie wedstrijden geschorste Wesley Hoogstad, na de rode kaart van vorige week. Ook Sven Wisse was niet aanwezig bij deze uitwedstrijd, waardoor Henk Fenijn en de van blessure terugkerende Enrique van Opdorp aan de selectie werden toegevoegd. Nick van Belois kreeg hierdoor een plek in de basis en mocht samen met Wesley en Ilyas het leven van de Graauw-verdedigers zuur maken.

Om half drie floot een wat later bleek, goed leidende scheidsrechter, voor het eerst van de wedstrijd. Groede begon gelijk hoog druk te zetten op de verdediging van Graauw en werd hierin gesteund door de vrij harde achterwind. De eerste grote kansen lieten niet lang op zich wachten, eerst was het Nick van Belois die met een kopbal Groede op voorsprong had kunnen zetten en later was het Wesley Steijaert die één op één de openingstreffer op zijn voet had. Beide waren echter niet scherp genoeg en zagen hun inzet naast het doel verdwijnen. Groede bleef echter door gaan op zoek naar de openingstreffer, maar dat ging moeizamer als verwacht. Via de flanken probeerde Groede vaak de spitsen te bereiken, maar hierbij ontbrak het aan de laatste eindpass. Verdedigend stond Groede vrij stabiel. Ruben Deij en Wouter Lakerveld overzagen het spel goed en hadden aan Yannick Thuijs en Jan Elfrink goed verdedigende backs. Toch ontkwam Groede er niet aan dat er kleine kansjes werden weggegeven door schoten van Graauw uit de tweede lijn. Ricky  stond echter op zijn post en hield het doel schoon. Ondanks dat Groede wel aandrong op de openingstreffer, kwam het niet verder dan een paar schoten uit de tweede lijn en een paar spelden prikjes voor de goal. De rust werd dan ook gehaald met de brilstand nog op  het scorebord, iets wat Groede zich voornamelijk mocht aanrekenen. Het leek niet te beseffen dat er een periode-titel op het spel stond en als er daar niet snel verandering in zou komen, zou het nog een zware tweede helft gaan worden.

Gelukkig kwam Groede feller uit de kleedkamer dan in de eerste helft. Er werd beter gebruik gemaakt van de breedte van het veld en via de opkomende backs Jan Elfrink en Yannick Thuijs konden er goed lopende aanvallen worden opgezet. Na ruim een uur spelen kwam dan die gekoesterde openingsgoal voor Groede, eerlijkheid gebied te zeggen dat het niet het mooiste doelpunt was. Een slechte corner werd moeizaam weggewerkt door de verdediging van Graauw. Bart kon de bal oppikken en gaf hem mee aan Wesley, die op zijn beurt een frommel-schot op doel loste. De keeper pareerde maar kon hem niet klem pakken, waardoor Wesley  allert genoeg was om de bal tegen de touwen te werken. Een klassieke frommel-goal, maar daar gaf niemand om bij Groede. De spanning viel merkbaar van de schouders van de Groede spelers en er werd vrijer gevoetbald. Wesley Steijaert dook nogmaals de diepte in en werd onregelmentair tegen de grond gewerkt in de zestien. Bart ging achter de bal staan bij de penalty en faalde niet. Die zelfde Bart zou even later ook de 0 – 3 aantekenen nadat hij vanuit het middenveld werd weggestuurd en 1 op 1 met de keeper succesvol wist af te ronden. Graauw werd na de 0 – 2 nog even gevaarlijk via een kopbal, maar die ging tot de Groedenaren hun opluchting net naast.

Na 90 minuten vond de scheids het genoeg geweest en blies voor het einde van de wedstrijd. De drie punten voor Groede zijn een feit en nam het in de kantine al een kleine voorschot op de tweede periode titel. Aanstaande zondag staat voor Groede de wedstrijd van het seizoen op het programma. Het Brabantse Achtmaal komt op bezoek, niet alleen vanwege de stand in de ranglijst zal Groede gebrand zijn om te winnen, maar het heeft ook nog wat recht te zetten van de uitwedstrijd in Achtmaal. Destijds verloor het terecht met 3 – 0 en zal aanstaande zondag uit een ander vaatje moeten tappen als het met een positiever resultaat het veld wil afstappen.