January 25th, 2016

Afgelopen zondag kwam Groede slecht uit de winterstop. Thuis tegen Nieuw Borgvliet moest de Groe toezien hoe de Brabanders er met de volle buit vandoor gingen; 1 – 2.

Op zondag 24 januari kon Andre de Nooijer zijn spelers weer eens de wei in sturen. Na een lange winterstop zonder oefenwedstrijden, werd deze zondag gelijk voor het  “eggie” gespeeld. Eerst was er nog twijfel over enige afgelasting, maar na een goede veldkeuring kon de wedstrijd alsnog doorgaan. Rude Stats van de PZC had in de week hier voorafgaand al een blog gepost met daarin de conclusie dat Groede de afgelopen jaren slecht uit de winterstop was gekomen, het was dan nu ook aan Groede om het tegendeel te bewijzen. Dat moest dan wel gebeuren tegen de zware tegenstander Nieuw Borgvliet. Uit in Brabant won Groede weliswaar met 0 – 3, maar gezien de overige resultaten van de oranje-zwarten was dit toch echt een geduchte tegenstander. Groede aan de andere kant had voor de winterstop een goede reeks op de mat gelegd en mocht nu voor het eerst de koppositie verdedigen.

Om half 3 werd de wedstrijd aangevangen op een verrassend genoeg zeer goed bespeelbaar veld. Het was goed te merken dat Groede nog even de draad weer moest oppakken na de winterstop want het begon vrij onwennig aan de wedstrijd. Het was dan ook Nieuw-Borgvliet die de beste kansen kreeg en een doelpunt afgekeurd zag worden. Na twintig minuten begon het beter te lopen bij Groede en werden de spitsen wat meer gevonden. Ilyas Yavuz was op de rechtse kant de gevaarlijke man en kon met enkele voorzetten gevaar stichtten voor het vijandige doel. Vaak werd de spits hierbij niet bereikt, waardoor de aanvallen makkelijk onschadelijk werden gemaakt door Nieuw Borgvliet. Ondanks dat er voor beide ploegen kansen waren om de score te openen, werd de rust ingegaan met de brilstand nog op het scorebord.

Na de rust werd deze stand al snel veranderd. Een afgeslagen corner van Nieuw Borgvliet kwam voor de middenvelder van de Brabanders terecht die gelijk op doel schoot. Het schot werd van richting veranderd, waardoor Ricky Verkruijsse kansloos werd gelaten en Groede op achterstand kwam. Na dit doelpunt veerde Groede als het ware recht en begon beter voetbal op de mat te leggen. De spitsen werden sneller bereikt en in het zestien meter gebied kon Groede steeds meer gevaar stichtten. Ilyas Yavuz probeerde bij een van deze aanvallen door twee verdedigers te slalommen, maar werd onregelmentair afgestopt in het zestienmeter gebied: strafschop. Bart van den Hemel nam plaats achter de bal en met een hard schot door het midden bracht hij zijn ploeg weer op gelijke hoogte. Groede ging vervolgens op zoek naar meer en begon feller te voetballen. Groede bleef aandringen maar kon geen vuist maken voor het vijandige doel. De ploeg uit Bergen Op Zoom werd terug gedrongen op eigen helft en probeerden via een lange pegel naar voren en de counter nog iets terug te doen. En helaas voor Groede slaagden zij daar vijf minuten voor tijd ook in. Ricky Verkruijsse, maakte hierbij kennis met het leven van een keeper en werd hierbij de schliemiel van de wedstrijd doordat hij één van de lange ballen ving en vervolgens weer losliet. De spits van Nieuw Borgvliet was hier als de kippen bij en joeg de bal tegen het net. De laatste vijf minuten drong Groede nog wel aan, maar het kon niet meer voorkomen dat het uiteindelijk met lege handen stond.

Een zure nederlaag voor Groede,  waar heel de ploeg voor verantwoordelijk is en niet alleen de keeper. En zo begint het de tweede competitie helft zoals het ook de eerste is begonnen, namelijk met een nederlaag. Volgende week mag Groede op de Boomwaai weer proberen de draad op te pakken voor met name de tweede periode, want dankzij punten verlies van VIVOO blijft Groede in deze  periode ondanks deze nederlaag op puntenverlies nog steeds bovenaan staan.