December 4th, 2015

Het eerste elftal van Groede deed afgelopen zondag goede zaken door te winnen van koploper Lepelstraatse Boys ofwel SpoonStreet Boys. Hierdoor klimt Groede naar de tweede plaats en ziet nu alleen nog Achtmaal voor zich staan in de ranglijst.

Zondag 29 november stond er gewoon weer een competitie wedstrijd gepland, nadat de week daarvoor op bijzondere wijze een eind kwam aan het beker avontuur. In de afgelopen week werd er natuurlijk veel nagepraat over deze bewuste wedstrijd en keken maar vrij weinig Groedenaren vooruit naar de kraker in de vijfde klasse A. Groede, de nummer 3, moest namelijk aantreden tegen de koploper Lepelstraatse Boys. Bij winst zou Groede qua puntenaantal over Lepelstraat gaan, bij verlies zou de strijd om de bovenste plek tijdelijk een halt worden toegeroepen.
Andre & Bram konden voor deze kraker beschikken over een nagenoeg fitte selectie. Vanwege de sterke wind die over het sportpark waaide, was er een “mee-wind” opstelling en een “tegen-wind” opstelling gemaakt. De tos werd verloren en Groede moest dan ook beginnen met de “achter-wind” opstelling.

Het bleek al snel dat de wind een grote stempel zou gaan drukken op de wedstrijd. Dit was dan ook zo’n wedstrijd waarbij de succes-rate van lange afstandsschoten bij mee-wind aanzienelijk hoger lag dan bij tegen-wind. De eerste helft probeerde Groede dan ook het schot van Lepelstraat eruit te houden, wat aardig lukte. Verdedigen had bij deze sterke tegenwind dan ook prioriteit, maar aanvallend kreeg Groede toch ook nog een paar goede kans. Zo was Wesley Steijaert zeer dicht bij de openingstreffer, maar kopte naast. Ook Bart van den Hemel en Edwin Brand hadden de openingstreffer op hun slof, maar konden de brilstand niet van het scorebord halen. Het was uiteindelijk Lepelstraat, dat na een eerder afgekeurd doelpunt, de score opende. Uit een vrije trap schoot de spits van SpoonStreet Boys netjes raak en zette hiermee de koploper op voorsprong. De schade bleef echter verder beperkt in de eerste helft, waardoor de rust ingegaan werd met een minimale achterstand.

In de rust werd duidelijk gemaakt, dat Groede nu gas moest gaan geven. Met de wind in de rug moest het goal van de brabanders bestookt worden, om zodoende de overwinning naar ons toe te trekken. Groede bleef gelukkig rustig voetballen en zag Bart van den Hemel in de 65ste minuut via een goede actie met links de gelijkmaker binnenschieten. De toon was gezet voor een aanval op de eerste verliespartij van de koploper, en deze zou er ook komen. Ruben Deij gaf hier al het voorteken voor, wanneer hij vanaf ongeveer de middellijn met een pegel de bal richting doel schoot. Het kanonschot spatte echter uiteen op de lat, waardoor de voorsprong nog even uitbleef. Niet veel later mocht Edwin Brand het gaan proberen vanuit een vrije trap en schoot de bal netjes achter de keeper. Nick van Belois deed op het einde van de wedstrijd de deur op slot, door met een mooi afstandschot de wedstrijd op 3 – 1 te bepalen.

Een degelijke pot van Groede, wat rustig en gecontroleerd bleef voetballen. De koploper werd van de troon gestoten, Achtmaal verspilde geen punten en neemt zodoende deze plaats in. Aanstaande zondag gaan we naar Moerstraten en zullen wederom alles moeten geven om de punten mee terug te nemen naar de Groe!