November 18th, 2015

Afgelopen zondag stond de uitwedstrijd naar SDO’63 op de rol. Voor Groede altijd een lastige pot, maar na 90 minuten stond er 1 – 5 op het scorebord en waren de drie punten een feit.

Zondag 15 november verzamelde de selectie rond half 1 aan het welbekende verzamelpunt van de everaarslaan. Ibrahim Ucar zat niet bij de selectie, waar Sven Wisse er weer aan toe was gevoegd. Trainer Andre de Nooijer waarschuwde vrijdag ervoor dat de focus moest liggen op SDO en niet op de bekertegenstander een week later. Ondanks de waarschuwing kwam de vierletterige club veelvuldig viel die zondag ter sprake, alvorens de spelers de wedstrijd in gingen.

Van een gebrek aan concentratie was echter niet veel te merken in de eerste tien minuten, want Groede heerste op het veld. Met een aantal prachtige aanvallen probeerde Groede de openingstreffer te forceren. Na een x-aantal mislukte pogingen, viel de openingstreffer alsnog. Bart zette de bal strak voor en het was Ilyas Yavuz die er maar tegen aan moest lopen om zo de score te openen. Vervolgens bleef Groede het betere van het spel hebben en verdubbelde na 20 minuten spelen de score via Wesley Steijaert, die één op één met de keeper niet faalde. Nog voor rust werd het 0 – 3 door Bart van den Hemel, hij gaf met een geplaatst schot de keeper het nakijken. Beide ploegen leken te gaan rusten met deze stand, maar het was SDO’63 die nog een tik uitdeelde voor rust. Een vrije trap werd niet goed verwerkt en werd door de spits van SDO tegen de touwen gewerkt.

Na rust wilde Groede verder uitlopen op SDO, maar moest toezien hoe SDO het spel overnam. Het mdidenveld en verdediging van Groede begon onrustig te voetballen en had moeite met de druk van de geel-zwarten. De 2 – 3 hing in de lucht, maar Ricky trad een aantal maal sterk op. Groede kon opgelucht adem halen toen Ilyas Yavuz alsnog het net wist te vinden in de tweede helft. Een goede één-twee combinatie ronde hij keurig af en bracht Groede op een 1 – 4 voorsprong. Hiermee was de ban gebroken en hobbelde de wedstrijd verder uit. Nick van Belois bepaalde de eindstand na goed voorbereidend werk van Bart, waardoor Groede weer drie punten mag toevoegen aan het totaal.

Koploper Lepelstraatse Boys verspeelde twee punten, waardoor Groede dichterbij komt in de ranglijst. Aanstaande zaterdag staat de wedstrijd van het jaar op de planning en daarna ontvangt Groede diezelfde koploper Lepelstraatse Boys.