November 9th, 2015

In een zinderend duel met maar liefst 9 doelpunten, trok Groede in de slotminuten aan het langste einde. Het was Wesley Steijaert die in de 90ste minuut er voor zorgde dat de drie punten in eigen huis bleven.

Na de zakelijke overwinning op Terhole van vorige week, stond er afgelopen zondag 8 november weer een geheel andere tegenstander voor Groede op het programma. Hulsterloo, de ploeg uit Nieuwe-Namen, reisde af naar de Hroe voor alweer de negende competitie wedstrijd. De rood-witte oost-zeeuwsvlamingen stonden op 13 punten ,waar Groede op 16 punten stond. Kortom een belangrijk duel, en als Groede wil mee blijven draaien aan de bovenkant van de vijfde klasse A  moest er eigenlijk wel gewonnen worden vandaag. Voor de wedstrijd voorzag Erick Traas de gehele selectie van een stevige kop tomatensoep en heerlijke broodjes (waarvoor dank!), waardoor er met een goed gevulde maag de kleedkamers werd ingegaan. Trainer Andre de Nooijer kan vandaag niet beschikken over Edwin Brand, hij moest aan de kant blijven vanwege een rug-blessure. Rond de klok van half twee druppelden de spelers van Hulsterloo het sportpark “Aan de Traverse” binnen. Links half Yannick Thuys, duidelijk onder de indruk van de ploeg, liet zich ontvallen “Amai, ik peins dat we vandaag niet te veel corners zullen moeten weggeven”, aangezien zoals elk ander seizoen Hulsterloo weer over een fysieke ploeg beschikte.

De wijze opmerking van ons reserve-belg  werd nogmaals besproken in de kleedkamer, alvoren de blauw-witte equipe de wei in mocht. Groede probeerde vanaf de eerste minuut gelijk de druk naar voren te houden en wist hierdoor al snel kleine kansjes te ontwikkelen. Groede dwong Husterloo om de lange bal te hanteren en kon hierdoor vrij snel het balbezit overnemen. Toch vloog na tien minuten zo’n bal over de Groese verdediging en werd er even aan de noodrem getrokken. Een vrije trap tot gevolg, waarbij er verwarring ontstond of de vrije trap direct of indirect genomen moest worden. Groede hoorde de scheidsrechter de woorden “indirecte vrije trap” uitspreken en ging hier dan ook vanuit. De leidsman bleek echter gezegd te hebben “bij een indirecte vrije trap steek ik mijn hand omhoog”, waar hij zijn hand juist om laag hield en dus teken gaf voor een directe vrije trap. Afijn, consternatie tot en met, feit wil wel dat de spits van Hulsterloo de bal (direct) prachtig over de muur in de kruising krulde. Een vroege achterstand voor Groede, die niet veel later nog werd verdubbeld ook. Een snelle counter van Hulsterloo leidde ertoe dat de linksbuiten de bal vanaf de zestien meter lijn achter Ricky Verkruijsse kon schieten. Verbijstering en ontgoocheling maakte zich meester van de toeschouwers langs de lijn. Waar Groede het beste van het spel had, stond het wel na een kwartier voetballen tegen een 0 – 2 achterstand aan te kijken. Groede ging echter niet bij de pakken neer zitten en bleef voetballend op zoek gaan naar de aansluitingstreffer. Het voerde de druk op richting het doel van Hulsterloo, maar leek de bal maar niet tegen de touwen te kunnen werken. Groede bleef echter hard werken en verzorgd voetballen en werd in de eerste helft hier nog voor beloond. Het begon na 30 minuten spelen, toen Wesley Steijaert een (directe) vrije trap op doel schoot. De keeper kon de bal niet klemvast pakken en moest lossen, waarna Ilyas Yavuz er als de kippen bij was om de bal binnen te tikken. Vervolgens was het Wesley Steijaert zelf die de Hroe ook nog eens op een gelijkspel schoot, na een scrimmage in de zestien meter. Maar de koek was nog niet op in de eerste helft, want Groede ging zelfs nog om een bak thee met een voorsprong. Na een goede steekpass van Bart van den Hemel schoot wederom Wesley Steijaert de bal beheerst achter de keeper. Euforie was nu hetgeen dat zich meester had gemaakt van de supporters, welke nu met een goed gevoel achter een pintje in de kantine konden gaan.

In de rust was het zeer onrustig in de kleedkamer van de tegenstander, waar de onvrede duidelijk hoorbaar was. In het Groese gedeelte was het echter een stuk rustiger en maakte Andre de Nooijer enkele aanpassingen aan het elftal. Deze wijziging werd doorgevoerd omdat aan Hulsterloo-zijde naar alle waarschijnlijkheid Hulsterloo top-scoorder Praet in het veld zou komen. De tweede helft werd begonnen, waar Groede al snel een grote kans kreeg op de 4 – 2. Die werd echter niet gemaakt en zoals het gezegde gaat valt hij dan aan de andere kant. Dit was ook nu het geval, Groede was vanachter wellicht onder de indruk van de ingevallen Praet en gaf hem net een metertje te veel ruimte. Deze profiteerde hier optimaal van en wipte de bal listig over de uitgekomen Ricky. Niet veel later was het diezelfde spits van Hulsterloo die ook Groede op achterstand schoot. Wederom een vrije trap werd goed ingeschoten en liet Ricky kansloos. Waar Groede zich zo goed had hersteld in de eerste helft was het na een dik uur spelen weer helemaal terug bij af. Een zelfde stunt uit de eerste helft was nu weer nodig om de drie punten alsnog in eigen huis te houden. Groede bleef rustig en probeerde gecontroleerd  te blijven voetballen, ondanks de achterstand. Er werd hard gewerkt door alles wat blauw en wit was, om er maar voor te zorgen dat de drie punten in huis bleven. Het was Bart van den Hemel die de eerste stap in de goede richting hiervoor zette. In de 80ste minuut schoot hij op aangeven van Arno de bal achter goali Jelle van Damme en bracht de gelijkmaker op het scorebord. Vervolgens wilde Groede meer en ging op zoek naar de bevrijdende winnende treffer. Bart leek deze op de pantoffel te hebben, maar een hard schot spatte uiteen op de paal. Niet veel later kreeg Wesley Steijaert een dot van een kans, maar schoot net naast. Toch werd diezelfde Wesley nog gekroond tot man of the match door in de 90ste minuut de bevrijdende treffer binnen te schieten.

Een sportieve, enerverende en erg spannende pot, waarbij Groede uiteindelijk wel verdiend de overwinning naar zich toe trok. Een belangrijke overwinning, omdat het koploper Lepelstraatse Boys gelijk zag spelen. Volgende week gaat Groede op bezoek in Lamswaarde en zal daar wederom alle zeilen moeten bijzetten om een overwinning in de wacht te slepen.