November 2nd, 2015

Na de stunt in de beker tegen Sluiskil van vorige week, stond deze week weer gewoon de competitie op het programma. Na een stroef lopende eerste 20 minuten, begon Groede het net te vinden en wist nog voor de rust de wedstrijd al te beslissen in Terhole.

Zondag 01 november 2015 mocht Groede 1 het opnemen in en tegen Terhole. Waar dat vroeger nog onder de “verre uitwedstrijden” werd geschaard, is dat tegenwoordig een van de dichtsbijzijnde tegenstanders voor de Hroe. Na een klein uurtje te hebben gereden door het mooie zeeuws-vlaamse landje, arriveerde de selectie op het sportpark van Terhole. Een vrij complete selectie waarbij Wesley Hoogstad was aangesloten en Sven Wisse afwezig was omdat hij graag minuten wilde maken op het tweede waarvoor alle begrip. Terhole wist tot dusver 4 punten bij elkaar te sprokkelen in de competitie en zou dus voor Groede een haalbare kaart moeten zijn. Toch was Groede nog gewaarschuwd van vorig seizoen waar het in de laatste minuten nog blij moest zijn met een punt op Terhole. Kortom de euforie van de bekerwinst vorige week moest aan de kant voor opperste concentratie, om deze op papier haalbare kaart ook om te zetten in de drie punten. Dat moest ditmaal wel gebeuren in het gele tenue in plaats van het heilige Blauwe tenue.

Dezelfde elf jonge honden als vorige week werden de wei in gestuurd door Andre en Bram en moesten ervoor gaan zorgen de wedstrijd vroeg open te breken. Groede begon echter wat onwennig aan de wedstrijd en moest zelfs de eerste kleine kansjes aan Terhole laten. Ondanks dat Groede wel het spel mocht bepalen, kon het de eerste 20 minuten weinig klaar spelen. De doelpogingen die het kreeg gingen over of naast en van het goede spel van een week geleden was weinig terug te merken. Dit was ook te danken aan de inzet van Terhole die ervoor zorgde dat de Groede goed werd afgejaagd. Pas na 20 minuten begon het beter te lopen bij Groede, de bal werd beter rond gespeeld en de passes kwamen beter aan. De score had na die 20 minuten eigenlijk al op 0 – 1 moeten staan nadat Bart fraai het net wist te vinden met buuten-kantje-rechts, maar de leidsman had op aanraden van de vlagger daarvoor schijnbaar een overtreding geconstateerd. Nadat zowel Arno als Bart twee open kansen niet wisten te verzilveren, was het uiteindelijk Wesely Steijaert die de score opende. Na een goed lopende aanval stond Steijaert op de juiste plek om de bal tegen de touwen te werken. Dit was het startsein voor een kort aanvalsoffensief van Groede, want niet veel later vond ook Ilyas Yavuz het net. Ook hij was na een keurige aanval het eindstation om de score te verdubbelen. Nog voor rust gooide Bart van den Hemel de wedstrijd op fraaie wijze in het slot door op slinkse wijze de bal over de keeper te tikken.

Na de rust kwamen Ibrahim Ucar en Nick van Belois in het veld voor Arno en Enrique. De tweede helft startte voortvarend omdat na nog geen 5 minuten spelen ook de vierde treffer binnen lag. Wesley Steijaert wist op prachtige wijze een vrije trap in de verste kruising te trappen en zodoende zijn tweede van de middag te maken. Vervolgens ging het spel van Groede ietwat achteruit en kreeg Terhole meer ruimte om te voetballen. Waar Groede de “nul” koesterde, moest het toch een tegen doelpunt slikken. In het vervolg van de wedstrijd kreeg de Hroe nog wel kansen om de score uit te breiden, maar wist dit niet te verzilveren. Wesley Hoogstad maakte na lange tijd blessure leed weer zijn rentree in het eerste elftal en mocht de plaats van Jan Elfrink overnemen halverwege de tweede helft. Wellicht had de bal nog wel een keer op de penaltystip gemogen, na een redelijke charge van de keeper op Bart, maar de leidsman stond op ietwat grote afstand om dit goed waar te kunnen nemen blijkbaar. De wedstrijd bolde verder uit naar de 90 minuten toe, waarna de leidsman van dienst besloot de match ten einde te brengen.

Na de wedstrijd was er wederom tot teleurstelling van alle Groedenaren geen rad van avontuur en ook de muziek ontbrak in de kantine van Terhole om dan nog maar te zwijgen over de hakkedelletjes en de bitterballen. Gelukkig was er een muziekbox meegenomen met Groese muziek, waardoor er alsnog een klein feestje gevierd kon worden in de kantine. Er wordt zelfs al gesproken binnen de selectie om een eigen frituurpan aan te schaffen om zodoende naast de absentie van muziek, ook de absentie van bitterballen en hakkedelletjes bij de tegenstanders op te lossen.

Afijn, de drie punten konden mee in de tas en de pijlen kunnen nu gericht worden op “Praet and the 10 knights”, oftewel Hulsterloo. Deze altijd lastige tegenstander voor Groede reist volgende week af naar sportpark “aan de Traverse”, waar de Hroe zal trachten om de punten in eigen huis te houden.